Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morgondimman. ett barn.

 

morgondimman. ett barn. kattfot mjuk. 
så hon snittar skär. med sladden slå.
vad har du kvar att göra. rakt ner
3 m allt går sönder. låt det vara.
vila bara. spänna bågen nej.
den kalejdoskopiska texten går isär.
när hon försöker beskriva himlen.




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 243 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-09-22 10:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om ögonblicket denna text skapar. Ett personligt sätt att skriva med både positiva och mer mörka inslag.
2013-09-23

    ej medlem längre
De två sista raderna speglar hela diktens ombytlighet, splittringen.
2013-09-23

    ej medlem längre
stilistiskt mycket tilltalande, med sitt tydliga avstånd från både rim, meter och prosa. samtida poesi alltså. min läsning: hemmets lugn bildar fond mot poetens kamp med orden. 'kattfot' är effektfullt.
2013-09-22

  Marianne Räf
Gillar när det tas anarkistiska
grepp i språket. Kan användas
mycket väl till en del dikter.
Dock, vore väl inte idealet att
ALL poesi byggdes så. Men,
ibland är det kul å trotsa en
massa normer för hur en text
ska förlöpa! :)
2013-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin