Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Östra Fäladen Blues – en psyksjuk knivmans berätt



Att ibland få lämna Rättspsykiatriska kliniken och dess instängdhet var så skönt att det inte gick att få nog. Därför blev jag glad när Aktivitetscenter också började anordna utflykter – en gång varje vecka åkte man ut med en minibuss. Ofta handlade det om att åka till skogen och promenera. Jag ville naturligtvis gärna följa med, och frågade därför en vårdare om jag fick börja delta i AC:s utflykter. Han frågade i sin tur en sköterska som sa ja. Jag är väldigt tacksam att de inte förde frågan vidare till doktor Carlsen, för han hade sagt nej, förstod jag senare.

(Utdrag ur boken Östra Fäladen Blues – en psyksjuk knivmans berättelse av pseudonymen Andreas Almengård)

Boken Östra Fäladen Blues är den sanna berättelsen om en man som förvandlas från en vanlig psykpatient till psyksjuk knivman.

Han berättar själv, på ett balanserat och sakligt sätt, om flytten till ett gruppboende, sammanbrottet där, knivattacken, polisingripandet, arresten, häktet, den obehagliga rättspsykiatriska undersökningen, rättegången och inte minst om den långa vistelsen på Rättspsykiatriska kliniken i Malmö.

Detta är en spännande och intressant berättelse som avslöjar sanningen bakom sensationella tidningsrubriker och inte minst får läsaren en unik inblick i den mycket slutna värld som rättspsykiatrin utgör.

Recension

Östra Fäladen Blues är en stark berättelse med äkthetsstämpel, och författaren är en mycket god skribent. Sällan får man i bokform tillgång till en sådan process som den han här skildrar. Jag önskar att boken blir läst av många, den kan öka förståelsen för vad som händer inuti en människa när tillvaron blir kaotisk och skrämmande. Jag rekommenderar Östra Fäladen Blues å det varmaste, som läsupplevelse men även som bredvidläsningslitteratur i olika vårdutbildningar.

Måna N. Berger 2010-05-26

Mer information

Boken finns att köpa i de flesta nätbokhandlar alternativt kan beställas från din lokala boklåda.

Boken har sin egen hemsida–>

På poeter kallas sig författaren Patient X och är en av poeter.se allra första medlemmar. Läs Patent X  andra texter här –>




Blogg (Medlemmar) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 533 gånger
Publicerad 2010-09-28 08:33



Bookmark and Share

  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent