Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens eget foto. Senhöstdag, solen går upp mot middagstiden med möda. Omvärlden är ofta som ett dimmans lindebarn!


VILANS TIDER

Under oktobers gång får man upp ögonen för en stund,
då livet håller andan!
Tystnaden står så nära att även kan höras.
Naturen skäms över sin nakenhet, närmast tomhet.
Fälten ligger mörka och lugna, löven våta på marken.
Inga livstecken innan nästa fjärran uppvaknande.
Hudlös skapelse väntar att ge upp andan
framför det ofrånkomliga isgreppet av vintern!
Döden är ej total, tvärsäker,
men är en djup, långvarig sömn.
Då slummern är en gång över, blir pånyttfödelse,
livets kontinuitets under!

Under sena oktobers dagar händer nästan inget
i ögonfallande ute i skog och mark.
Senhöstdagarna älskas inte mycket,
många av oss upplever dem år efter år vemodiga.
Inga glada ljud. Kyliga vindar.
Fattiga färger. Vit, grå, svart.
Positivt kanske att en stilla period hör till
vår världs årtiders växling, spelar en viktig roll!
Solen, vårt livs ovillkorliga element
vrider sig i rymden efter lagar och regler
som vi inte kan bryta.
Oktober och därefter kalla och mörka vintertider
är en tyst förberelse på födelse.
Livet är fullt av underbara vändpunkter!

© Heikki Hellman 2013-10-01




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 288 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-10-01 17:57



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Värms av dina hoppfulla höst ord.
2013-10-02

    ej medlem längre
Emedan jag läser Din text, vandrar jag i tanken genom 'mina egna' intilliggande skogar vid hemmet. Känner det råa regngloppet, hör dess ljud mot fallna löv i förmultningsprocess, förnimmer dofterna och den ampra kölden. Tystnaden ur träden är tystnaden på stigen där jag vandrar, ändå är viloläget påtagligt och känslan av friskhet dominerande.

Du lyfter fram stora, levande bilder!
2013-10-02

  aol
foto bild och språk magnifikt vännen, man kan känna tystnaden där den hänger mellan hjärtslagen,
2013-10-01

  Palett
Årets fyra årstider ger oss helt olika bilder, nu i oktober ligger de mörka månaderna framför oss, som din text så fint beskriver, illustrerat av ett mycket finstämt foto.
2013-10-01

  Nina.H
Det låter härligt med oktobermånaden
när jag läser dina hoppfulla ord.. det är
lätt att bli nedstämd när man ser hur allt
vissnar men varje årstid har ändå sin fägring..
2013-10-01

  M M Mannheim VIP
Vackert om höstens tid.
2013-10-01

  ResenärGenomLivet
Oh...tycker om ditt slut..."Livet är fullt av underbara vändpunkter"...det är hoppfullt det...
2013-10-01

  Angel of love
En vacker beskrivning av just en mörk grå månad.
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman