Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
buren felmäktighet på rättsmäktig visshet - självförvållat gensvar; tack för stenarna Sam(?)hället.


brukarrätt; felmuren

 

 

en fråga (döda möss)

jag hittade en glömd
som om aldrig undrad

vet du att det stinker
när de ligger för länge

inkilad mellan små stenar av viktigheter
hela livets mur av rätt

själviskt bedömt
byggd av stolthet att hägna
åtminstone egna värden


den kyrkan är sin egen tro
murrättsbruket åldras


inte kan du röra det själv
så som dina svar

frågan

glömde den var ditsatt
för att försköna

alltid öppen för att tas emot
hur kunde du missa

sånt slöseri
sån onödig glipa


du ser ju bara mossan ovanpå

varje fel bild du sett
varje gång jag givit dig rätt

 

rätt väg in

ditt eget val att välja

 


väntat mig ifrågasättning
av min värdering

du kunde ha lutat dig emot
vägen mellan stenarna

 


sånt slöseri
sånt bjuda till av gratis nycklar

 

så vände du varje gång
såg bara det du själv lade

 

ovanpå

alla gånger din egen visshet
än mer mossa

 

 

än mer frossa i ditt

på muren 

 

så bar jag iväg runt

 

mig själv
sånt slöseri

 

 

sånt slöseri
(men vacker blev jag

 

att gå på)

 

 

sån vinst för mig att se
genom dig

 

stå på

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-03 19:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har varit med om att demontera högtalare som ibland innehöll döda (ibland levande) möss, så detta med stanken kan jag verifiera.
Däremot förstår jag inte varför angrepp ska behöva vara så kryptiska.

2013-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri