Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skyttelrtrafik; när väven börjar rämna... och ångesten löper fritt.


det går en dåre på fem fasader

 


skinnsoffan stolt insvettad
(lika stolt i olov fotad lömskt under sömn)

 

upphovsrättslagarna
gäller visst inte för beklagarna

det hoppar fålar i hagarna när märren
gått förbi


träramar omkring hötorgsolja
ikeamattan halkfri

 

myggfri altan och ölskummets dumflin
vem talade nånsin om traditioner


när jag packar
packar jag för att aldrig mer


först när valet gjorts

 

(att kasta annans egendom i soporna
två meter från föreslagen hämtplats
som hämnd för en nekad skuldåtergift


är nog det simplaste detta decennium)

 


resten var ett svek
en tvåmånaderslögn serverad
med samma flin

 

samma hinhåles bortkastade nyckel
samma skummande ytfasads gyckel

 

önskas en faktura
eller en tur till kråkboets evighetscykel

tacka för det att det kryper
i väggar och skinn
när det kröks innan rakheten

 

sitter i ryggen
(det går en dåre på fem fasader
i alla byggen)

 

 

 

[Fool; gyckelspel är bara en annan slags stjärna]

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-12 03:25



Bookmark and Share


  Vargo
Jag anser inte att man är en dåre bara för att man upplever världen som galen.

Du använder ord som bara en erfaren man kan förmedla. Vill läsa den om och om igen. Jag saknar dock en rytm att hålla fast i när varje ord slår så hårt att jag måste bromsa upp.
2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri