Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
landbacken som det höga och en längtan till fotogenlampor sagor och kaffebönors doft när solen går upp (Tack mormor*)


grusgångar gräs och stenar

 

knastret knäpper lätt ikapp med avsvalnande plåt
kyrktaket lika svart som skuggorna

 

bara ben hoppar högt
tar sats och hoppas hinna hem innan spöken tar kvällsfikat

 

där lampor lyser likt ligisters lömskhet går gravlocken gnekigt igen och mörkret 
blir utan manus inför nattens nöjen

så glöder glömskorna kring ännu en dags dömda framtid
som om inget alls hänt över murarna och ornamenten slipade av second hands händer

blir nästa trend och nästa livs länders gränser

 

som sagan skogen och servettringarna

och i hallen skrapar man av sandalerna även mot iskanten
om så järnet fryser fast mot sulan

 

för att så gjorde mormor

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 132 gånger
Publicerad 2013-10-12 04:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri