Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem är det som sitter där bakom klubborna....


tomtar; kvarsittningens förtjänst

uppgivenheten total
vem lovade helighet

 

du har fötts
du har ställts mitt i ett damm skapat
det är nu det gäller

 

skingra stoftet

 

tig eller kom fram från loftet
innan klubban faller över gapat

vem lovade helighet efterapat

 

*


där löften finns finns sällan
någon som vet


och vi rider och låter oss ridas
och förklarar våra skygglappar med ursäkter

 

röda reapriser på häng som lösa lappar
köp slit och släng - vem bryr sig

huvudsaken det är vackert att se på


beslutens tvång av samhällets hotande hammarslag
vårt ord - din lag

 

"jamen alla gör ju så, varje månad och varje dag
så vad gnäller du för - tuta och kör som alla andra!"


skit i klagen
gör som de vid sidan lagen


blunda le och nig fint
kanske bocka vid kanten ibland


för den egna säkerheten

 

*

 

vem har då sin egen skam kvar

 

 

den som fällde klubban eller den
och faktiskt stod kvar

 

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-13 02:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri