Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barkjärn; stirra sig blind bland höstlöv

 


genom vissa glas glimmar aldrig stjärnor
som genom gissade ögons glans

 

rasslar i asparna utanför som om de strör omkring sig
medan röken helst vänder upp men inte orkar

 

i natt skicka sista budskapet

 

de timmar som förflöt frågades om
som om resultatet av rummets 13grader

 

datum på dator
dagar - vem har tid med numerologi nu

 

sju och sju kan bara bygga rektanglar
om de sover skavfötters

utan midjestrecksbälten

 

sen spelar stjärnor ingen roll
hur än många pannor som stöts

 

kannor som blöts invändigt

 

 

hjärnor på övertid simmar ikapp
som hetsiga samkväm utan rutt

varesig talpinne eller takt
inte en ton fel men föraktet ett hot

varje paus en rots fördjupning 
och söket efter vatten

 

glömde dyka mitt i dikningen
dammar där grodor är större än

 

bladen de landar på

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 180 gånger
Publicerad 2013-10-13 05:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri