Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. och nålarna sticks in.

 

 

...  nålarna sticks in

 

i öronen

 

i hjässan

 

 

 

vi sitter där på rad

 

i ett rum

 

väntandes som små barn

 

på vår tur

 

 

 

sköterskan kan sitt jobb

 

lugnt och metodiskt

 

sticker hon in nålarna

 

lägger på filten

 

tar varsamt i handen

 

 

 

och

 

fortsätter till nästa, och nästa och nästa

 

tills alla fått sina nålar till havsbruset som stilla ljuder ur högtalarna.

 

 

 

....

 

 

 

... första ryckningen kommer efter någon minut.

 

men då är sköterskan redan iväg

 

.

 

Det är halsmusklerna som jobbar.

 

Nackmusklerna fortsätter

 

och jag känner hur hela huvudet

 

dunkar mot den sköna fåtöljens baksida.

 

Nålarna bankas djupare och djupare in,

 

och får till följd ännu starkare reaktioner.

 

 

 

Jag vågar inte röra mig

 

vågar inte skrika

 

vill inte störa dem andra

 

som så lugnt

 

mediterar till ljudet av havsbrus. 

 

 

 

Men jag hör inget hav.

 

Det enda jag hör är pulsens

 

allt häftigare trummande.

 

 

 

Snart når den crescendot.

 

Snart brister allt. Explosion

 

 

 

Ångesten tar ett strypgrepp om halsen.

 

Fortfarande dunkar huvudet mot fotöljen.

 

Strypt. Dem kommer hitta mig strypt här.

 

 

 

Här, i sälskap av tio andra medpatienter,

 

kommer jag sakta, strypas av mitt monster.

 

 

 

Det monstret som redan dödat en person

 

i Tel Aviv för ett halvår sedan.

 

Ja, monstret har hittat mig nu,

 

var annars, om inte på en psykavdelning

 

 

 

Jag ler. Vilket öde.

 

 

 

Huvudet dunkar.

 

Strupgreppet ökar, sin kraft

 

och jag känner illamåendet

 

ta över.

 

Men jag spyr inte.

 

Vill inte skämma ut mig.

 

Vad skulle dem andra tro om mig?

 

 

 

 

 

Jag vågar inte visa

 

för dem andra

 

att jag bebos

 

av ett monster

 

som är villigt att döda.

 

 

 




Fri vers av queenia
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-16 01:45



Bookmark and Share


  Lotta Th
Ångest bara att läsa om monstret. Skräm i väg fanskapet!
2013-10-16

  Lars Hedlin
Djup djup känsla!
2013-10-16

  Gunnar Hilén VIP
kolossal i sin svarta smärta
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia