Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och eld, ja just ja men den biten behövs inte tas upp.. :) (en aforism-krönike-monolog om värden)


genomslag brännglas; is och brons

 

men du kan ju inte

lägga in att vintern är skit om du samtidigt säger att du helst vill ha vinter hela tiden
eller sommar hela tiden whatever

alltså det spelar ingen roll vad du får hela tiden om du nu får som du vill

frågan är om du verkligen vill ha det du säger att du vill
t.ex. sommar hela tiden då, för att du inte gillar vinter

för så fort du inte har nåt att jämföra med så försvinner värdet av det du har

om du inte jämför med dina minnen då som egentligen bara är en illusion
eller med ditt eget inre värdemått, självvärdet, och det är ju smart, nej, inte om man älskar sommaren för då läre man själv värdera sig som vinter och det gillar man ju inte

så gillar du vintern eller ej
antagligen väljer du att gilla vintern

och innebär det då inte att du inte vill ha sommar hela tiden då

eller är det okey att ha nåt att jämföra med och få bägge sakerna
bara för att uppleva värdet av vad man har

eller okey
du får gärna gå och ha sommar hela tiden om du verkligen vill
det säger mig bara att du antagligen är tillräckligt kall i ditt eget värde och därmed blir du ett hot för mig för då hämtar du värde hos mig och det kan du bara göra genom att säga att du vill ha mig

som du vill ha sommar


nu är det så att jag är inte så enkel att du kan tanka självvärde hos mig
bara för att jag har inget förflyttningsbart värde

 

det är mer bara som det är sen födelsen
inaktivt för handel m.a.o.

så du lär få köpa sommar annanstans
jag trivs bra med vinter så länge

det får mig att inse värdet av sommar även om jag inte vill ha det nu
men gärna känna den längtan och hopp som den sommaren per eget värde ger mig

 

och jag passar mig noga för att vilja få nåt av nån för att jag saknar det
inte ens en sommar vill jag ha hur än mycket vinter det är

för det enda jag har att betala med är mitt sjävvärde
vad skulle en sommar vilja ha av mig som redan har allt den behöver för att vara sommar


det enda det självvärdet kan göra är att få mig att hämta tillit ur det
för hittintills har ingen vinter sänkt det och hittintills har det även behållit värdet varje gång sommaren kommer som bekräftelse

värde noll - det väger ju jämt jämnt i sin helhet


eller allt värde är intakt

hur än det som en coyote som varken inser faran eller förstår att det har gjort ont
gör sina kullerbyttor djupdyk och blåögda dubbeljobb

 

oavsett

fast våren är mysig
det är liksom mer halvmetall

 

så där bronsigt som hösten fast baklänges

det som är konstigt är att när clownerna dansar för fort
så blir deras brallor gråa

 

vart tog rutorna vägen 

det är ju vinter

 

 

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-16 07:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri