Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pappas solglasögon speglade sig när vi spelade kort; 'Ljuga' (betoning på u) var ett kortspel, att luras i, för att vinna... Han synades alltid på 'rätt' kort, stackar'n.. hihi


Obsidian; Whale; spela ljuga och tala sanning

 

 

ultimata inblicken bländande

famla fullt ut och inte hitta in

 

 

svarta speglar må ej skina utan sin mineral

vi kan alla se

 

 

när vi ser

ser vi ej att andra ser det vi ser 

om vi inte ser att andra ser

 

dubbelspelglar

behöver har nåt att jämföra sig med

annars faller de

 

värdet noll

eller fullt 

 

 

varför famla fullt ut

när man redan är inne

 

 

en sfärisk spegelchock

konkav

 

 

försöka famla med pincetten kanske

efter självbilder vilsna egon och jäkla små frön av hopp

 

stor lön och stopp i avloppet lockar föga

 

 

att som i skicken inte se det sända emellanramlat höga

rullat emot för att titta in i ett öga

 

 

förrän efter skalven

och allt tack vare vilt skuttande grodor harar och prärievargar

flyende för något de aldrig hinner se

 

bara känna marken skaka och luften vibrera

när kusten ger tillbaka

 

 

så vänder sig valen rätt

långsamt

när havet stiger

 

[Whale; Record Keeper]

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-16 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri