Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dina gudar


Gör de dig lycklig, dina gudar?
Hör de dig när du ber?

Svarar på ditt hjärtas frågor?

Tröstar de under nattens väkter?
Ger dig kraft,
inför vad morgondagen
bär i sitt sköte?

Håller de hela vägen?

Känner du dig fri?

Eller dövar de, söver
ditt sinne
då du bäst behöver?
Håller dig bara i tryggt förvar
ända tills allt är över.

Gör de dig lycklig, dina gudar?

Varför verkar du då så bitter
i all lycka du besitter?

Varför tycks du då
bli så aggressiv
då något tycks ifrågasätta
ditt eget val av liv?

Gör de dig lycklig, dina gudar?




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-19 16:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2013-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular