Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lagom lättsinnigt i en hajkul-turbulens över några timmars glömd middag; stavelse17är nog enda likheten


hajku långresa på en sen rya-matta; hajkultur och sen rya ho

 

*

smörstekta måsten

beställning; diet på fat

marinerat krav

*

en säng en dyna

en madrass en strass avig

resternas ekon

*

söker hon värfärd

söker hon av värld lärd man

nej, upplevelse

*

bevisa livet

som omöjlig förväntan

är ingen högvinst

*

samkväm omlott av

egenmäktig tungmålsbok

målar ej min rygg

*

kalejdoskåpens

bristfälliga spegelsken

snedslipat med flit

*

över krossglas gå

på tå skär bara sönder

stickastrumporna

*

hornförgyllning

och nödsmyckad lustyachts köl

korallrevorna

*

tätt invid ska allt

ändå rasa till slut som

vittrat sprängstensrös

*

grannlåt kommer fritt

ges ut bland behövande

för att tömma skåp

*

riva ner är ej

motsatsen till att bygga

om ej samma hus

*

ducka är lönlöst

vid tolvslag och ett nollnoll

treans hammare

*

genomlys framtid

med dåets visdom delad

bland duvor och kräk

*

täck mina öppna

korsdrag med slutna tidrum

släpp sen iväg tvång

*

förberedelse

där finns inga lösningar

det blir vad det blir

*

slår de varandra

kristallernas prismasken

då går de över

*

inga källor här

utan brospannsbågen klar

stöds ej utan lyfts

*

frihetstankens Lov

bara annan form utav

frekvensförskjutning

*

som kråkor kraxa

står halmgubbarna giv akt

därmed tar höst vid

*

över vårbruket

bondens ögon vilar nöjt

höstsådd redan gjord

*

bara vintern kvar

redan rasat ut den is

rimfrostig kolsyra

*

 

 

 

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-20 09:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri