Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Höst på olika sätt

vinden ljuvligt varm
palmer stående på rad

läpparnas salta smak

jag flyter bra
trots högra benets brist på styrka

du rör bara armarna lätt
där du flyter på rygg

i hamnen ligger båtar

vid horisonten syns toppen av en eldboll
den stiger minut för minut genom molnen

kastar silverbrygga
över vattnet

barnets röst i mörkret
se banan, se banan
månen var honom
helt obekant

på dagen sover månen
i en säng
får jag veta nästa dag

         *

klar kylig vind
trädens färgprakt delvis kvar

på marken blandad färg
brun, röd, grön
eller frostigt vit

kanadagässen
vilar i viken

solen kastar silverbrygga
över vattnet

i hamnen ligger båtar

hugg i högra benet
varje steg

du och hunden
får upp farten
nerför backen

jag ser vattnet
färgerna
och Globen som en liten prick
där jag vandrar efter er

i kvällens mörker
lyser månen rund och stor

jag undrar hur du tänker
när bananen blivit boll

kanske bollen också
sover i en egen säng

 

© Eva Langrath 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 718 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-10-20 17:56



Bookmark and Share


  aol
härliga kontraster fint skaldat,
2013-11-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-10-24

  ULJO
Mycket läsvärd text
2013-10-21

  Monika A Mirsch VIP
Fin är din dikt med mjuka kast mellan syd och norr, mellan gammal och ung i månens sken!
2013-10-21

  ResenärGenomLivet VIP
Vilka kontraster...fint...
2013-10-20

  Suzy med punkterna
Ljuvligt och som alltid mycket färgrikt!
2013-10-20

    ordskalv
Målande vackert. Tack för orden!
2013-10-20

  Bibbi VIP
Applåd!
2013-10-20

  KYREUS of Sweden
Poler;
allt är poler;


också livets
paradoxer
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP