Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


loven kärleka

när löven faller gyllne, röda, ned på jorden mjuka varma

jag gillar hur du håller mig i dina armar mig jag arma

trygg i dig jag vilar medan tiden ilar mot den svala

vinter som strax låta må de vita vackra flingor snö få dala

utanför vårt fönster där just nu höstens regn ännu ju ymnigt strila 

gatan blir så våt och håret lockar sig av vätan de korta stunder då vi gå

utomhus i stövlar och vindtät jacka på

snart är alla träden nakna vordna

men marken täcks av blad så frasigt färgrikt täcka

åh, hur årstiderna, de fyra, ger liv och lust med skiftningarna alla

oh, hur härligt att framåt runt ett år åter ännu en gång få gånga

leve jorden, leve mänskan som den ärar och upplever så med sina sinnen många

låt oss hoppas på att vår önskan om vår enda jords fortlevnad får den och oss att leva ända fram till nästa vår på nytt, år på år, många många gånger än

leve livet leve leve jorden




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 365 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-20 20:43



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
En mycket vacker dikt - och jag tycker också om namnet på den.
2013-10-21

  Bibbi VIP
Jättefin.
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)