Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mata sorg


Jag bodde i en stad med ett slott och ett dårhus
(det är sant), och var vi än tittade
med allvarligt blått ansikte var gräset fästat till marken. 

På våren besökte Cirkus Brazil Jack en åker i utkanten,
med ledsna elefanter, vars tårar svärtade
de skrynkliga kinderna. 

Jag sätter läpparna till en sten, som om jag
inte vill vara ensam tillsammans
med elefanterna. Brottsjöar i bröstet och ösregn utanför. 

Till slut lägger jag min lilla hand
på den andningshävande jättens sida och gråter
med dem: ”Jag ska nära dig så länge jag lever”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 355 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-10-23 10:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2013-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
Empati...din text känns...mycket bra...
2013-10-24

    ej medlem längre
det djupa och på ytan i möte... bra
2013-10-24

    Mia Sedvall
Bra! Tycker mycket om
""Brottsjöar i bröstet" särkilt, fint:)
2013-10-24

  Ingela Svenson VIP
Vackert och sorgligt, osedda sorger i deras tårar
2013-10-23

    ej medlem längre
Epicentra i den här texten är den lilla handen mot det stora djurets kropp, det är där all puls ligger
2013-10-23

  Eva Langrath VIP
Vacker text
2013-10-23

  Bibbi VIP
Vacker.
2013-10-23

  Tess74
Vacker text!
2013-10-23

    ej medlem längre
... var gräset fästat till marken.
Oj, så bra.

Mata sorgen, enastående rubrik.

Brottsjöar - viken scen.

Ja, du ger en fin berättelse här.
2013-10-23

  Nanna X
cirkulselefanter tårar o dårar, vad kan man mer begära? vackert format.
2013-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson