Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolt


 

Stolt svalde hon innehållet

ur den kalk hon fått i  livet,

ja, hon drack sig otörstig

trottsande människors gap.

 

Dansandes på ängen,

av offerblod  den röda,

gav hon sig åter till

njutningens väsen.

 

Kravlandes bortåt, 

hon sökte nu att vila,

från domar hårda,

brutala i sin råhet.

 

Tårarna sakta blandas,

med jordens smak i mun,

hon ligger oskyddad,

blottad, för hopens  blick.



Det ropas, hojtas,

nävar knyts,

spottloskor flyger,

sparkar haglar,

mot sargad kropp.




Hon vrider kroppen närmare

sitt hjärtas innersta.

Hon gömmer sig i Väsendet,

rytandes utom sig av sorg.



Hon plötsligt är helt fri

för skaran flytt för tänder,

klor och ett rytande Raseri!

 

 

Hon kämpar ur sin kraft och stolthet,

att vinna denna kamp.

Hon aldrig vika kommer, för

fördomar och skryt.

 

Trotts att skönhet för längesedan

falnat och gett sig hän,

så bär hon sin stolthet, som

kvinna varje dag.

 

Hon ännu dansar, skrattar,

mot domars obehagliga leenden.

Hon trottsar ålderns höst,

med njutnings överdos.


 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av queenia
Läst 318 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-27 23:08



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jag tycker den här texten innefattar dess titel med bravur.
2013-10-29

  Carl Mikael Fäldt
Befriande vackert!
2013-10-28

  Ninananonia VIP
Berörande...
2013-10-28

  Lars Hedlin
En text med styrka och passion!
2013-10-28

  PPQ
den här texten kan du vara stolt över
2013-10-28

  Maria Sundelin VIP
En text med mycket styrka i.
Jag tycker mig dock se ett visst vrmod i den med.
2013-10-27

  ULJO
Stark text som berör mig mycket
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia