Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonbok.


Trista tankar


Virvlar i kropp & själ,-
spjut i hull;
Juckande Ande proberar
det rodnade köttet.

Pöbeln flabbar och steker
snårskog
i flämtande
stenugnar, - medans
juni hägrar som en blå
låga
i våra sinnen.

Allting täcks utav en sval hinna
av Jungfrudom och Mandom.--

Själv, jag sitter
och skriver dikter
i ett helt liv. Minns
kulört gytter på Jularna
och pastellsomrar på rad. -

Börjat bli gammal.

-När skall jag gå bort...?




Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-27 10:46



Bookmark and Share


  ULJO
En formidabel text
2013-10-27

  ResenärGenomLivet
Idag är det skapligt väder ute, men annars hägrar juni, som du skriver...tänker man på den då blir tankarna positivare...
2013-10-27

  mysing
hela andra stycket... wow!
är ju nu om inte förr de börjat vara rediga och ge sken av storslagenhetens förberedelse till ännu en katastrofal helg inom lykta dörrar!!
otroligt bra vännen!
2013-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf