Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Venustemat; väga (limerickinsp. aforism; byn heter Tröskeln och är en huvudstad i vårt inre?) och nope inte ens politiskt menat


centra: ja nej kanske ja kanske nej kanske va?

 

 

hej

det är så enkelt att åsikta om en giv
vem vet om den själv har ett liv
så man vet vad man vill och ej
annars förutsätter man en grej
och då kan man ju mista allt, hej

 


för om inget finns att träta om
vad ska vi två då mäta om
för man vill ju hitta svar på't
vad som hör till nej och ja-skrå't
eller ska vi ta och dansa lite
på den tröskelns dot com svansa lite

 

nej

det är för enkelt att skicka över
det liksom bara gungar - söver

mellan skålars 'hit&dit'-spjärn

 

*


medan ändå tröskeln helst av allt
vill smida om sitt gamla järn
men i mitten är det tyst och kallt

liksom botten på en svartmyrstjärn

 

så kanske ändå nötningen
ger värme mellan stötningen

och inte tjänar vi ett enda vitten 
förrän värmen möter blötningen

då dimman stiger upp mot natt
och visar vägen hem mot Venus

 

så slipas järn så gnages trä
vi mäter våra skatter

så slängs där skålars innehåll
i hetsiga debatter

 

 

man får väl tacka snällt för ritten

här mellan bu ocvh bä i mitten

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Pot Pourri
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-28 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri