Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Martyrium



Alldeles snart är en era över och till ända
Vindarna har sedan en tid börjat vända
När kyrkans makt i väst
Reducerades till en rest
Efter dess storhet under inkvisitionens dagar
Tog vetenskapen över med sina naturlagar
Inget kunde mäta sig med dess framgång
Till de tidigare makthavarnas förtret och förfång

En helt ny världsbild växte fram
Fri från religionens skuld och skam
Universum var nu ett urverk grundat i mekanik
Den nya guden hette matematik
Tekniken hade gjort sitt inträde
Tillvaron hade ingen mening eller särskilt värde
Än det som människan kunde framställa
Det blev den norm som fick gälla

Materialism och konsumtion följde därpå
Girighet och penningfixering likaså
Rovdrift på natur och miljö
Medförde så småningom att jorden började dö
Till dags dato har de flesta gränser överskridits
Då vår västerländska livsstil in absurdum har drivits
Gud har proklamerats död och begraven
Och ingen annan kan heller längre vifta med trollstaven

Kanske är det djupast inne i den själsliga märgen
Eller det som finns någonstans bortom bergen
Som viskar hemligheter i vårt öra
Och talar om för oss vad vi skall göra
Plötsligt öppnas en dörr vi varken sett eller anat
Sedan ovädret bedarrat och luften har klarnat
Så börjar den nya tiden att födas och ta form
Och livet på jorden tar däri sin utgångspunkt och börjar om

Oändligt och odödligt är det universella förlopp
Där ande ständigt blir till kropp
För att besjäla våra inre och yttre rum
På så sätt är tillvaron aldrig blind eller stum
Utan kan ständigt uppleva och skåda
Sin egen aldrig falnande låga
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 190 gånger
Publicerad 2013-10-29 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson