Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration O helga natt eller Adams julsång.... Jag älskar katter men det här är ur mössens perspektiv.


Mössens hatsång

Du hemska katt, du hemska katt i sofffan,
du ligger där så skönt hela dagar!
Låt oss förskonas nätters brott och offer,
för oss som dödens smärta räds.
Låt dödens kula träffa dig kattfan,
men nåden skimra över skrämda möss.

Katt, fall nu neder, och hälsa så vår seger.
O hemska katt, vår frihet, dig i kvav.
O hemska katt, du ligger i din grav.

Ty hjärtan krossades på kära mödrar.
Våra barn lemlästades i pina
Var dag vi såg en älskad broder dö,
vi såg blod och sargade lik.
Men dödad katt gav oss åter friden,
vi tackar jägarn som grävde din grav

Katt, nu får du heder, nu bröts dina leder.
Du hemska katt, som frihet aldrig gav.
Nu hemska katt, vi dansar på din grav.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mona J.
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-29 22:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skaldat..
2013-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.