Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är hösten blott en bedragare med sina röda läppar


Höst i moll

 

 

Hur färgrik är inte din saga, ändå 
din lutning bort från solen

så välklädd i rött och purpur men skänker endast
förmultnad jord under trötta fötter

bär mig då på din ruttna jord
bär mig och lova mig inget mera

än att få vila i dina tysta rum
borta från kärleksört och anemon

där min själ kan sluta gro och växa inget mera

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 507 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-11-01 12:11



Bookmark and Share


  Christer Foghagen VIP
Finstämd ton, vackert!
2014-01-08

  Peter Olausson VIP
stilla skönhet mitt i det nedtonade, det som är höstens tid
2013-11-02

  Fredrik P. VIP

Sagolikt fin höstdikt som vittnar om
en kraftfull lyrisk ådra. Bokmärke!
2013-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund