Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott



Vi måste brytas upp och bändas isär
för att få tillgång till det som djupast i livet är
oändlig tid går åt till att runt oss själva bygga murar
men vem är det som vi på så sätt egentligen lurar

För vad är det för framgång vi därigenom söker nå
när vi ständigt för andra tvingar oss att stå på tå
tillräckligt länge har de därmed tagit sig all rätt
att förtrycka våra inre och yttre villkor på alla sätt

I denna tid som just nu är
är det dags att avsluta allt det där
vi måste om oss själva ta bättre vård
och rensa bort allt ris och ogräs från vår trädgård

För att där istället odla både längtan och skönhet
från det som kommer djupast inifrån och som vet
till andra likasinnade kan vi så slå en bro
och tillsammans med dem öka vår tilltro

Till egen förmåga och förvandling
som i sin tur kan leda till sådan handling
där verklig mänsklighet och kraft
står emot och bryter ner det förvridna levnadssätt vi haft
Bo R. Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-03 10:49



Bookmark and Share


  maria kide
Det vi behöver kommer till oss när det behövs och idag kom dina texter till mig, Tack!
2013-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson