Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen

Sanningen
är en galning som skriker
är en spik i venen
en jesus utan tro

Och jag går fram och tillbaka
på ICA
försöker hitta nåt bland hyllorna

Sanningen är en bil
som kör på en annan
sanningen är en flaska
i gryningen
dagen efter

Sanningen är
en trasig bankomat
En dunk i ryggen
och så är alla pengar borta

Och jag ligger här
och väntar på ingenting
på att få ta min medicin

Sanningen är en lögn
av nån målad och vacker
ett leende
som fryser en till is

Sanningen är en gråt
ingen ser
alla har så bråttom
att förverkliga sig själv

och jag spelar min musik
dricker mitt kaffe
tänker på döden
lite på låtsas sådär...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-04 10:01



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
En mycket svart bild av livet
Som det tyvärr ligger sanning i
2013-11-07

  Nina.H
Du skildrar öden och sanningar som ingen annan.. kan inte annat än bli imponerad och fascinerad!
2013-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Sanningen vill många inte se. Då måste man kanske engagera sig. Och det blir kanske jobbigt. Du beskriver detta dilemma med fin poesi.
2013-11-05

  KattenKin VIP
Ja... sanningen vill ingen se...jo en del vare sig dom vill eller inte... Fin text!
2013-11-04

  Yrre VIP
Otroligt rätt rakt in och så vacker i allt den nakna sanningen, berör!
2013-11-04

    ej medlem längre
Verkligheten som den kan se ut. Fint diktat.
2013-11-04

  aol
känner igen mej i några syycken tack för att du delar med dej,
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman