Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Skriets" afton

Skyfall på Smedjegatan
regnet öser iskallt ner
paraplyer och kapuschonger
i närheten av Hoppets torg.
I Sofiakyrkan checkas ljudet
inför stundande poesikonsert
där Anna har tänt levande ljus
och elegant smyger runt i salen,
alltmedan molnen skingras därute
och månen post-nedan tittar fram
- lågt över Mariebobergets skuggor
men högt över bilismens halvljus
som flackar mot fasaderna
i novemberkvällen av och an.




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-08 17:50



Bookmark and Share


  axveronika
Bra text
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson