Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
normaliseringstillstånd


Jakten på pengar

Är inte bara en jakt efter pengar
välfärd och lyx

utan ett sätt att säkra sin egen överlevnad
slippa hamna i dilemman

att se människor som svälter
på gatan
men att tvingas springa förbi
är det att stänga av
avtrubbas
att oförmänskligas
att skärmas av

att tvingas göra val
för att säkra sin familjs standard
att barnen har frukt till skolan
framför att sträcka ut en hjälpande hand
till en som står utan bostad
som inte ens har mat för dagen
är det att vara grym
egocentrisk


att följa normen
att springa genom
livet
utan att reflektera

är det verkligen att leva?




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-16 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t