Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Erik Axel Karlfeldt (1864 - 1931) - Duvan och örnen


Blåmesen och katten

En liten blåmes kvittrade i kärlekstiden:

Jag är en liten blåmes,
mitt bröst är gult och fint.
Flyg över stock och sten
och dalens glesa björkar,
där skogen ej förmörkar,
där har jag boet mitt.

En katt strök mellan buskar och snår och svarade:

Jag är den lystna katten,
och jag har hört din röst.
Min hamn är mörk som natten
och min hunger brusar
mig mättar några ljusa
och späda fågelbröst.




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-21 16:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med bra känsla!
2013-11-26

  Kim VIP
En fin rytm i dessa! Dock har jag aldrig sett som tur är min jägarkatt döda en blåmes eller liknande småfåglar!
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.