Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-11-23


Du finns i mitt testamente

 

 

Jag vill inte ge dig månen
Jag vill inte ge dig solen
Galaxen kan få behålla sitt söta kärlekspar
turturduvorna
I Vintergatan och himlens hem



För jag vill inte skilja äktenskapet
Inte vara tjuven i natten
Åklagaren på dagen

Inte stjäla ringen till det solen och månen cirkulerar
Inte överta vårdnaden
Till barnet de fött
Och döpt till livet
För de vaggar oss
I sitt sköte

 

 

Och jag vill inte ge dig blommorna
Jag vill inte låta alla färger vissna bort
Genom att rycka loss
Det vackra, i ett skott

 

 

Och jag vill inte ge dig
Skogar, gröna ängar

Höga berg, kritvita sandstränder
Klarblåa sjöar, eller djupa hav

Jag vill att den värld vi delar
För alltid blir kvar
I alla naturfenomens ovärderliga själar

 

 

 

Jag vill inte ge dig krig
Släng ner alla vapen
Spika igen kistan
Låt den vita flaggan
Hissas på halvstång
För jag vill vila i frid

 

 

 

Och till allt som åkt förbi
Till alla som stannat
Vill jag ge min bil
Tankat med mina mil
På resorna ni tagit mig med er

 

 

 

Och till er som vill känna mig ut och in
Vill jag ge mina kläder

Oavsett er storlek
Oavsett er favoritfärg
Oavsett ert kön

Är ni välkomna in i min garderob
Där finns mina armar
Mina ben
Mina kramar

 

 

Och till dig

 

 

Jag vill bara att du vet, att
När du viskar och frågar mig...
Älskar du mig?
Så finns allt JAG HAR
Att ge dig i mitt svar...

 

 


 

"Ja hjärtat"

©
/K




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 633 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-11-23 09:52



Bookmark and Share


  Liiindis
Hela texten är mitt favorit stycke :)
Fortsätt att skriva. Du är grym!!
2014-02-19

  Johnny Almeteg
Starkt berörande och fin!
Mycket genom arbetad text vill jag säga.
Klart imponerad och fina ord.
Ha det gott-
2013-12-03

  Lars Hedlin
Mästerligt skrivet!
2013-11-25

  filharmoniker
Tänker på den kärlek passerar allt det materiella. Fastnar vid garderobsliknelsen, superbra
2013-11-23

  Palett
Fantastiskt stark och fin text !
2013-11-23

  Tess74
Otroligt fin!
2013-11-23

  bittemi VIP
Fantastiskt fin text som berör!
2013-11-23

    ej medlem längre
Oh, så finstämt och kraftfullt på samma gång!!
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP