Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens eget foto, höstens blad.


PLÅGSAM ENSAMHET

Varför är min dag
fylld av tårar?
Förlust efter förlust.
Människolivet avstår
av förluster, avfärder, avstående.
Således sorg och tårar.

Min innerliga önskan
att du vore en del av mitt liv,
du vore en viss, jag tänkte,
en som existerade,
längtade, drömde ,
en jag kunde sluta i min famn
eller jag vore välkommen
att sitta bredvid.

Jag känner materias
kyla, fåfänglighet,
bara kärlek är värd att ge och få.
Jag gråter på brist av kärlek,
tårar rinner ner i mitt svalg,
jag harklar mig i ensamhet
att ej kvävas av kärleks saknad.

Står jag nu i dörren på glänt
till slutlig ålderdoms ensamhet.
Måste jag kliva de sista stegen dit
också ensam?
Om du ej existerar eller jag ej finner dig,
blir jag ensam i tomhet,
det är ute med mig!

Plågsam ensamhet!

© Heikki Hellmann 2013-12-07




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 412 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-07 17:49



Bookmark and Share


  Amari
Hål i hjärtat får jag av dina texter... ändå kan jag inte sluta läsa dem.
De är brutala, och plågsamma att läsa, men samtidigt så fängslande.

2015-10-30

  Bibbi VIP
Starkt.
2013-12-16

  chrissie
Du ÄR inte ensam
2013-12-16

  Palett
En text sprungen ur förtvivlans djup, om livets meningslöshet i ensamhetens kyla. Smärtsam läsning.
2013-12-09

    maija tuori

Koskettaa sydänjuuria myöten
2013-12-08

    ej medlem längre
har svårt att applådera vemodiga texter, trots att de är fint skrivna

Du, som alltid öppnar hjärta och sinne för läsaren, är värd trettioniomiljonersjuhundrasextioåttaKommatvåettsju applåder, alla med inlevelse, förståelse, värme och omtanke...alla dessa attribut som signifierar Dig som skribent och medmänniska
2013-12-08

  Schizooliza
Naket och starkt detta o glöm ej alla fantastiskt bekväma mötesplatser på nätet numera. Någon finns absolut för dig och till och med i flertal. Kramiz!:)
2013-12-08

  walborg
Väldigt tungt att läsa - går det att förmedla denna fina text till någon i Din nära omgivning?
2013-12-08

  ResenärGenomLivet
Det är tragiskt med ensamheten... ingen ska behöva känna så här...
mycket berörande skrivet, men det kan vara skönt att "skriva av sej"...
2013-12-07

  Eva Langrath VIP
Stark beskrivning av åldrandets ensamhet.
2013-12-07

  Ida-Marianne
Mycket fin beskrivning av
en plågsam ensamhet.
Men…
Svårt att kommentera
Finns inga svar på frågan varför…

Kram!

2013-12-07

    ej medlem längre
Mycket sorgset, berörande att läsa. Ensamheten är svår att klara av.
2013-12-07

  Maj-Lis VIP
Berörande och svårt att läsa
2013-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman