Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur väldet vinns

vi far genom skuggklädda länder
i överenskommelsen: ljushastighet
(vad våra fiender oss avhänder)
kalla det avundsjukans dekret


ja, res med mig igen
stanna inte ensam kvar
det var så länge sedan
att alla har blivit öar
i en värld där vattnet stiger
mig upp i halsen


vad framtiden förtiger
berättar jag
du kan få ha mig på helspänn
härskarens nya lag:
vittja pärlorna ur mina sandkorn
stryk medhårs, framåt

du - förlösaren katalysatorn



...kom rädda ännu en despot





allt högtflygande krälar som daggmaskar
i blindo
jag dröjer kvar till mull
glömmer mig med skammen
den blir din



tills jag fattar dina handleder med våld
en vålnad som går åter


kom rädda
skåda höga hästarna
påminn er låga tankarna:
här är er despot




Fri vers (Fri form) av Zackari
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-14 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zackari
Zackari