Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomte-Nisse liten...

Tomte-Nisse liten
Var så ruskigt skiten
Illaluktande och grå
Från toppluva till strumpetå

Inga kläder var längre röda
På att tvätta han gjort sig ingen möda
Sur och grinig var han med
Slog mor i huvet med sin sked

Nej nu är det nog, sa tomtemor
Uti baljan Nisse for
Skrubbades med borste hårt
Badvattnet blev ju väldigt grått

Nisse svär och tomtemor sliter
Ren och skär är nu Nisse liten
Kläderna är röda och fina
Tomtemor sitter och grinar…

Nisse ångrar sig så gruvligt
Från köket det doftar ljuvligt
Tomtemor har kokat gröt
Mor hon är allt väldigt söt

Förlåt mig mor, så Nisse liten
Jag ska aldrig mer bli så skiten
Aldrig svära, aldrig slå
Dumma mig och hålla på

Mor hon skiner upp så glad
Nisse liten, vet du vad
Nu går vi ut i vårat kök
Och tar oss lite risgrynsgröt

Tag med dig skeden din
Jag hörde just far komma in…
Nu äter vi tillsammans min son
Bada får du göra igen om ett år




Bunden vers (Rim) av Mona J.
Läst 1134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-12-22 23:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket! ;)
2013-12-23

  louisegirl
Så härlig!
Gillar!
2013-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Mona J.
Mona J.