Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårslöftet

I år ska Ingenting hedras till fullo.

Ingenting ska få ha sin rättmätiga plats
och aldrig skuffas undan som ett mobbat
barn i en vuxenfri skolkorridor.

Jag ska aldrig skämmas över Ingenting.

Var gång jag ska hållas med Ingenting
ska detta betonas och jag ska känna
stor stolthet över vår samvaro.




Fri vers av Maria Malm
Läst 634 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-02 18:30



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Tankeväckande haiku. Detta "Ingenting" som kan vara en kontrast mot tomma löften som kanske inte går att hålla.
2014-09-15

  S.A.I. Steve Lando VIP
perfekt formulerat
2014-01-21

  Lena Själsöga Keijser
ingenting
är det vackra allting
tycker om tonen i dina ord
du andas styrka
2014-01-06

  anits VIP
Bra skrivet, jag brukar aldrig
ge något nyårslöfte
2014-01-03

  Ronny Berk
det sägs att nyårslöften är till för att brytas, inte vet jag för jag brukar inte avge ...
2014-01-02

  Carola Zettergren
Ingenting kan betyda mycket det! :) Snyggt underfundigt och tänkvärt!
2014-01-02

  RitaBrunner
Spännande är han/den/det ingenting!
En text som denna leder till lek...ordlek och metaforletning:)
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm