Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krockade med Evert, 86 år häromdagen. När jag upplyste honom om Högerregeln, sa han att han aldrig hört talas om den och ändå inte tänkte rösta på dom.


Nos mot Nos

Han kör verkligen bil som ingen annan
svimmar nån gång lite lätt i rondeller
hittar sällan ända hem och kan ibland
köra på tvåan hela vägen in till stan

ser alltför länge ut genom sidofönstret
gör vansinniga omkörningar i kurva
krön, heldragen linje och i motljus
och lånar andras glasögon vid mörkerkörning

roar sig med att våga blunda när han kör
justerar farten med hjälp av kopplingen
skäller och gormar på alla trafikens idioter
och har under året smällt vid sex tillfällen

har fått böta för ovarsamt låg hastighet på motorväg
då han i samband med färd vid ett och samma tillfälle
har pratat i mobil, läst tidningen och ätit kokosboll 
allt i en hastighet av trettio kilometer i timmen

han tycker själv att han kör bäst i hela världen
men enligt regelverket får man inget körkort
förrän man vunnit erforderlig mognad
och respekt för trafiksäkerheten
nåt som anses infalla tidigast vid arton år

kan ingen bestämma att gamla gubbar
som inte längre är varken mogna eller
respekterar regler eller medtrafikanter
i just det här sammanhanget får
behandlas som minderåriga?

                      @




Fri vers av Elina Vacker
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-15 16:43



Bookmark and Share


  erkki
Hu så hemskt! Har du krockat? När vi tog körkort fanns en vänsterregel i stället! Man ändrade den 4 sept 1967. Jobbigt! Jag såg på avstånd en gång hur 2 ridande poliser mötte en extremt långsam bil åt fel håll i en rondell. Båda stannade och tycktes glo på varandra länge. Sedan stoppade poliserna trafiken så bilen kunde fortsätta!!! 100 år eller?
2014-01-15

    Dan Myrbeck
Bra skrivet,
kul ingress!
2014-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker