Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en bröllopsdikt till min älskade vän


Vigda i kärlek

Två vilda vackra själar har bildat ett band,

ett kärleksband av löften om vänskap och kär-lekar

De löften som bär, är de som slår skott utan iver

så låt oss skynda långsamt, kärlekens klädnad kräver varsamhet

om än det ivriga söker sin källa

 

Med fötter fulla av drömmar tar vi stegen mot vår

framtid och i tillitens rötter blir vi varandras mark och vingar,

som både bär och lyfter i medgång och i motgång

 

Så låt vår kärlek skildras av en fågel som hålls i kupad hand,

tryggt men med löftet om frihet att flyga,

ty då flyger vi högt och fritt med varsamhet om varann

 

Så låt våra själar tala det språk våra händer känner

och se hur älskog målar natten röd,

vittnet blir fågeln i skyn

i vargens vittring och i blodets skälvande

 

Och låt oss aldrig ta varandra för givet

utan se oss som de vilda själar vi är

bortom fördömanden, lögner och bitterhet

skapar vi en värld i livslust och magi

här och nu och in i evighet

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-02-01 12:55



Bookmark and Share


  Lena Renman
Vackert och förtroligt
Hoppas det önskade blir till kött
2014-02-07

    Maria Malm
Fint ombeskrivet och skön känsla i dikten.
2014-02-04

  Nina.H
Åh, smälter fullständigt för detta vackra!! Underbart skrivet!
2014-02-03

  Chawa VIP
En mycket vacker bröllopsdikt! "Vigda i kärlek" - i denna fina titel ryms de finaste av gåvor i form av ord till de ämnade i nöd och lust!
2014-02-01

  Lars Hedlin
En bra och känslofylld text!
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund