Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Linn i en cocktailbar

Du
L. Ahlström

Man bör sko sig på livet. Inte på det himmelska.
Men det händer dock något med oss, när solen
är framme på himlen. Vi blir galna, som katter,
som löper. Tonerna från det ljusa skimret hörs
tydligt i gröngräset. I ljuset hittar vi bättre och
vi hittar även till varandra. Hungrande natt och
mättande dag. Ånyo blåses det liv i elden.
Glöd och aska påminner oss om, att elden en gång
slocknar. Med bälghandsken över elden. Vannus.
Hon måste ha flugit långväga. Hennes vingar
är vackra och starka. Från flera tidsåldrar stiger
hon upp ur havet som ett förtrollande väsen.
Är inte alla ansikten sköna att se på? tänker Linn.
Om man bortser ifrån onda människor.
Ett ansikte, som en saga om ett liv -så alldagligt,
men så fyllt av inre spänningar från livet. Kinderna
fyllda med vänskap och kärlek eller också med
fiendskap och hat. Ett sådant talande ansikte, som
en öppen bok. Så härdat av idoga sysslor
och pyssel. Och så skört som att kunna krossa
ett hjärta. Och så heligt är ett anlete. En gåva ifrån
sädesceller och ägg, en unik skapelse.
Linn torkar bort lite svett från pannan med sin
näsduk Fazzoletto. Hennes mage kurrar. Två duvor
pickar smulor från en hamburgare slängd på
trottoaren. Linn går in på en cocktailbar
på Kyrkogatan mitt i hjärtat av Lund. Mellan 1870
och 2011 låg ett konditori där. En kypare kommer
genast fram till hennes bord. Hon frågar honom,
vad som utmärker en välsmakande cocktail.
Han svarar, att en cocktail är ett hantverk
med färska råvaror. Linn har precis fått lön från
sin svensköversättning från engelsk litteratur. Hon
trivs med att gömma sig i sin kreativitet. Hon beställer
in en cocktail Bellini för 88kr. Vit persikopuré. Svensk
hjortsadel och slarvsylta på bogen med kålrot, svamp
och torkade blåbär för 255 kr.
En man i medelåldern sneglar på Linn.
-Sitter du och skriver? Livet är för kort för det där.
Vill du ha dig en jäkel?
- En jäkel sa du, nej tack, jag ska snart gå hem.
Förresten så heter jag Linn, och vad heter du?
- Jag? Jo jag heter Edward.
Efter att kort ha hälsat på varandra så går Linn hemåt.




Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-06 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson