Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du hade blivit

Om du hade funnits,

fått komma

Jag tror du skulle haft kastanjefärgat hår

och ögon med stänk av grönt

Din årstid skulle varit höst


Vi skulle ha skrivit sagor

du och jag

om hemliga väsen i vilsna skogar,

om hur de hittade hem


Då solen stod lågt

skulle vi sett höstfärgerna brinna


och jag skulle ha älskat dej



Ditt hjärta fick aldrig räkna några slag,

din längtan fick aldrig något blod


Ett frö,

en tanke

någons dröm om en början

som sover i djupet av det som kunnat bli


kanske vilar du där

du som inte fick bli här









Fri vers av bittemi VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-12 13:46



Bookmark and Share


  Cymbaline Andreas
Fint och rörande man kan tro att det handlar om ett barn
2014-02-18

  ResenärGenomLivet
Dina ord kommer så nära...mycket berörande...
2014-02-13

  Lars Hedlin
Stor känsla som berör
2014-02-13

  Anya VIP
Men så fint! bland det bästa jag läst av dig. Skulle passa som dikt för någon som förlorat ett barn i magen...jaa så tänker jag när jag läser. Kanske har jag helt fel.
2014-02-13

  Linda CH VIP
Din text berörde djupt! Jag känner din saknad och längtan.
2014-02-13

  SatansSon VIP
den här var riktigt fin.
2014-02-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text griper ta...sorgligt...skrivet med kärlek
2014-02-12

  Bibbi VIP
Hjärtskärande och starkt berörande.
2014-02-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorglig vacker berörande dikt. Jag har också någon som aldrig blev.
2014-02-12
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP