Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gatorna

På gatorna går människor
med outgrundliga ansikten
och svart vinter i sina ögon

på kropparna bär de
vadderade vinterjackor
tunga steg går de med
tunga steg

mössorna, vantarna
runt sina arma halsar
bär de täta halsdukar

därinne förvarar de sin
instängda passioner
och sorger

därinne, innanför alla
pannorna

alla kärlekar och brustna hjärtan
som övergivna barn
är de vilsna själarna
som förlorat sin hemvist

på gatorna går de
i husen göms de
bakom gardiner fördragna

når ingen fram till den andra




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-17 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP