Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensidig dialog i soluppgången. Baren har numera bytt namn.


Tidig morgon på Kickis Bar i Visby

Jo, kära ni, jag tillstår Absolut
att även fylltrattar går mot sitt slut.
Men säg mig dock, min allra bästa fröken 
Vad väntar oss när vi passerat kröken?

Och när vår själ har seglat genom diset,
hur blir vår tillvaro i paradiset?
Blir där musik av psaltare och harpa?
Finns där en plan där man kan spela varpa?

Och när man hungrar kan man då få smaka
på gotländskt får och äkta saffranskaka?
Jag skräms av prat om fiskarna och bröden
och njuter därför livet före döden.

Men bästa fröken har ni redan stängt?!
Och inget sagt, det verkar rent befängt.
Nåväl, så snart jag hittat fram till tältet
får jag nog ett och annat under bältet!

Förlåt mig, söta, när jag nu förmedlar
er dricks i dessa fula eurosedlar
och sen farväl, min sköna, och godnatt!
Vi ses i morrn. Då minns jag ej ett skvatt.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-04 14:13

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Med idéer utan brist
utstuderat och med list
helt säkert är Du visst
allra först och sist
en verklig ordekvilibrist.
2014-03-05

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten för att kunna reprisera läsningen inför vänners och bekantas häpna miner.
2014-03-04

    ej medlem längre
Mycket bra,klockrent!
2014-03-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP