Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I sinnenas rike


6mar14

Ögat smakar på
ljuset, suger i sig dess
feta fotoner 

Blinka till ett ögonblick
– fånga näthinnans bilder 

Örats trumhinna
vibrerar till i natten
Tystnaden nalkas 

Strax före soluppgången
klingar fågelsångens kör 

Tungans smaklökar
spirar och skjuter nya
skott mot gomseglet 

Barndomens smak av mogna
tomater – för alltid kvar

Näsan glömmer ej
en lukt även om minnet
ibland kan svikta 

Rapsfältets tunga dofter
är gula liksom rapsen 

Huden är känslans
rike - och världen kan slå
eller smeka mjukt

Den friska vårvinden kysser
på en gång nyckfullt och ömt 

Det sjätte sinnet
famlar bortom denna värld
och ordens yta




Bunden vers (Haiku) av Algotezza VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-06 07:17



Bookmark and Share


  Pål Christensson
Bravo! Estetik fångad! Och det mystiska sjätte sinnet fick också vara med och vara just mystiskt!
2014-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP