Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmarnas dröm......


Jag har en dröm......

Jag har en dröm :

- Om en värld där du bedöms efter vad du säger och gör och inte efter vem du är eller var du kommer ifrån .

- Om en värld där du ,var du än bor,har samma chans att få ett bra arbete med en bra lön .

- Om en värld där alla barn , unga och vuxna ska kunna få en bra utbildning oberoende av inkomst och förmögenhet .

- Om en värld där klokskap, solidaritet, rättvisetänkande och optimism styr, inte girighet, falskhet och egoism !

- Om en värld där miljön kan förbättras av oss alla tillsammans, inte, som nu, förhalas och misshandlas av ett gäng opportunistiska politiker i en elitistisk G-8-grupp !

- Om en värld där ett enigt FN , i total fredlighet, har avskaffat alla krig !

- Om en värld där alla företag ägs av dem som arbetar i dem , inte av hänsynslösa och giriga "affärsmän" och kriminella internationella ligaledare ! 

 

----------

 

-




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 409 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-09 22:17



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fortsätt drömma bara
det gör redan många i Skara
till kapitalets fromma elit
som skapar just sådan nit
som uppmuntras av alliansens valbara
2014-04-05

  Larz Gustafsson VIP
FN styrs av frimurare och kan sålunda aldrig avskaffa alla krig.
Banditer styr världen. Och hela världen är framför allt i den ondes, Satans, våld.
Det var Adam som överlämnade den i djävulens händer.
En framtid i fred förutsätter frid i människors hjärtan. Den kan endast Fridsfursten, Jesus Kristus, skänka.
2014-03-21

  Linda CH VIP
Delar din dröm!
2014-03-12

    ej medlem längre
Helt klart en dröm att sträva emot.
Bra skrivet Mats!
2014-03-10

  aol
Detta är sannerligen en dröm att stilla bedja om, bravo Mats och den går att förverkliga när vi alla nåt full insikt,
2014-03-09

    ej medlem längre
Sista stycket är helt rätt. Ett företag med exempelvis tvåhundra anställda gör en vinst på trehundrafyrtio miljoner. Vinst! (alla löner och etcetera avräknat).

Varför inte ge var och en anställd exempelvis vars hundra bagare som tack för ett jäkligt bra år. Tjugo miljoner och vinsten, ja, det märks inte ens.

Detsamma gäller löner på HM i Banglaland.

"Vi betalar ju minimilönen i förhållande till ... bla bla bla"

De behöver betala minimi, varför inte ett påslag med hundra procent. En piss i havet.


Den "tjocka" skriften behövs inte, ditt val såklart, bara jag som tycker.



Sista stycket: Precis så!
2014-03-09

  mickech
Väl talat!!!
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska