Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är här nu


Vi finns

Ja, vi är här nu,
och ett ständigt samtal mal på.
Vi bekräftar med ord, blickar och mimik
att så är fallet.

"Här är jag
och där är du.
Vi är både här och där."

Ty som när näktergalen drillar
på kvällskvisten
så sjunger koltrasten
i gryningen,
medan molnen kommer och går
och solen består
- ovan molnen.

Ty årstiderna har sin gång
och stjärnorna sin sång,
och från minsta kvark till största galaxhop
ljuder existensens ekande rop.

"Här är jag
och där är du.
Vi är både här och där."

Vi finns, alltså samtalar vi.
Och vi är här nu.

 

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-12 07:43



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Fin och filosofisk.
2014-03-19

    ej medlem längre
Tack! Den var fin


2014-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP