Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baksidestext, pärm. Boksläpp i mars.


Boksläpp! After Work - en nattarbetare går i pension.

Natten till nyårsafton 2008 gick jag i pension. Innan dess hann jag tänka en hel del på det här med hur man sätter punkt för sitt yrkesverksamma liv, både vad det rent allmänt betyder för självkänslan och upplevelsen av meningsfullhet, och vad det skulle komma att innebära för mig, efter alla år i ett yrke som utgjort en så stor del av mitt liv.
I dikter och dagboksnoteringar har jag funderat kring pensionen som markör för steget in i åldrandet.
Jag har funderat kring döden, och ålderskrämpor som väntar.
Och jag har funderat kring livskriser, hur vi hanterar förändring.
Min bok handlar om det:

i obarmhärtigt ljusa stunder ser jag
att det som silas mellan mina fingrar är min tid
och det som händer är mitt liv
så som jag sett det hända andra före mig

 

 

 




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 395 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-13 11:27



Bookmark and Share


  Lärling
Låter som en intressant bok!
2014-03-14

  Anita Westin
Lycka till och stort grattis!
2014-03-14

  Anita Westin
Lycka till och stort grattis!
2014-03-14

  Caprice! VIP
Så roligt! Varmt grattis! Vilken dag utges den? KraM!
2014-03-13

  Larz Gustafsson VIP
Grattis i förskott till släppet!
2014-03-13

  walborg
Roligt! Grattis!!!!
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger