Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordstam

Snart har jag levt ett helt liv
med denna enda fråga
världsalltets stora det passerade
också genom min navelsträng
men jag finner fortfarande  
trots att jag odlat och försökt driva upp
där inget på ytan mer än mull
men musiken spelas ännu
män flexar med sina muskler
kvinnor slänger runt förföriska blickar
och barnen skrattar
jordaxeln lutar på samma sätt
tvåtredjedelar
förljugna girigbukar, lögner och hat
ekonomi och väder
följt av krig och elektronik
och i mig går Bergmankarusellen runt
och jag ställer mig själv samma fråga
vad fan skulle jag här och göra
egentligen




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-13 14:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
En fråga man ofta ställer sej...bra text...
2014-03-14

  Nina.H
En djup fråga vi många delar! Underbart skrivet!
2014-03-14

  Nanna X
Sluta aldrig ställa den frågan!
2014-03-13

  Nolltillhundra
En tanke som aldrig lämnar mig heller, jag undrar verkligen "vad gör vi här egentligen?". Bra skrivet, älskar det!
2014-03-13

  Berra Bäver
En fråga vi nog alla ställer oss ibland.
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP