Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore Messias

Ringde du? jag frågar med
förhoppning i rösten

snälla, ring mej!
för om du ringer mej
lovar jag dej

att jag skall skänka dej
avlösning
avlat och försoning
jag ska bära dej över vattnet

jag vill så gärna att du ringer mej
min ensamhet är ett
monument av Carerra-marmor
dyr och ointaglig

om du ringer mej ska jag
befria dej från dina ok
och bära allt ditt ansvar

jag törstar så efter att
offra mej
för ditt liv, för din skuld

men när jag ser

från mitt fönster hur barn
marscherar taktfast
till slag och vinande käppar

ropar ut sin dyrkan
och sitt begär efter
makt
begär efter att bemäktigas
av de mäktiga, av dem

som traktar efter kontroll
över den enda värld
som borde kunnat föda oss
om inte girigheten vore
starkare än kärleken

är det som min tro rasar
min tro på mig själv

rämnar

men ring mej, så ska jag
trösta dej
ta dej i min famn, ty om
jag är Messias, är jag ensam

Ja, om jag vore Messias
skulle jag verkligen behöva

Tröst







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-18 14:32



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa det måste vara ensamt att vara Gud. Vem ska hen bolla sina problem med? Bra Ingela! Tycker texten har ett bra budskap och ett bra flyt.
2014-03-27

  Catharina Edin VIP
tjusigt som fan.
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP