Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är Vera Gades första texter på poeter.se, inlagda den 3 november 2007


Hyllning till Vera Gade: "Sådant en äldre männika tänker på"

" Slutfas 

TRÖSTESÅNG
Sorgefåglar
flyga över
gråblå vintervatten
sorgmodigt ropande.

Månens
kalla onda öga
glor ont , glor ont
ner på ett stackars
människobarn

Blinkar lilla stjärnan där:
hav tröst , hav tröst
vi är så många
flera här.

TID I RÖRELSE
Du klagar
min vän
du klagar
över döden
som väntar
utanför hans sjukrum.

I ditt sällskap.
Tillsammans.
Klaga ej
nu är ännu
tid i rörelse.

Senare-
då allting stannat
tystnat
och tiden
inte längre är-
kom då till mig

OBÖNHÖRLIGT
Som skymningen -
förledande först
i mjukt rosa
guldkantad -
smyger sig
ålderdomens grå
långsamma förfall
obönhörligt
in i rummet.

GÅVOR
Alltid är jag
lika tacksam
måne
för ditt mörker
och stillheten.

Tacksam
sol
för ditt klara ljus
och höstens färger
Tacksam.

NATTSÅNG
Nattens mörka viol
tänder sitt eldsöga
doftens sötma
överväldigar

Så ock vissheten
då natten ljusnar
elden falnar
doften dör"

 

Vila i frid, Vera.
Vi är många som läst dig
och minns dig.

Calle




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-19 16:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
En förmån att ha fått ta del av Veras kunskap, nyfikna, vänliga resonerande, humor och livsglädje.
Hon har gjort stor skillnad för mig
Fint, Calle!
2014-03-20

    ej medlem längre
Tagen av hennes starka dikter
över din fina hyllning..
T a c k..
2014-03-20

    Dan Myrbeck
Mycket fin hyllning.
Vi var skrivarvänner.
2014-03-20

  Carl O Andersson
Allt som finns att säga är redan sagt. Jag håller fullständigt med i allt. Har heller inte tidigare varit bekant med Veras dikter, men ämnar göra det nu. Tack Calle!
2014-03-20

  walborg
Tack för fin läsning - kände henne tyvärr inte.
2014-03-19

  ULJO
Fin hyllning
2014-03-19

  Carl Mikael Fäldt
Jag fick inte förmånen att läsa Veras texter-men jag har haft förmånen att läsa dina varma hyllningar till alla och envar!

Fint att läsa din hyllning till Vera!
2014-03-19

    ej medlem längre
Fantastisk.
2014-03-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP