Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belastningsskada


Tung faller domen från dig själv

när omgivningen  visat vad du brutit.
Tung faller domen från dig själv
när all den glädje som du förut njutit
och plikterna som du nu själv förskjutit
förändrat strömens gång i livets älv.

Tungt drabbar insikten
att blott du själv bär skuld,
och att den lyckokänsla
som förut var dig huld

nu vänt sig från dig.

Nu känner du måhända som ett fån dig,

som så förbrukat alla dina chanser
att olyckans illvilliga nyanser
förgrenat sig som cancer i din kropp.

Då sanningens sylvassa laserstrålar 
har träffat hjärtat och du hjälplöst vrålar,
mot höjden: "Det var aldrig illa ment!"
Men säg, vad gör du om det är för sent?

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-24 10:51

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Självkritiken måste också få sitt spelrum. Och förhoppningsfullt är
det aldrig för sent...
2014-03-25

  Annie b'larsson VIP
Usch va' dåligt. Du som KAN skriva så bra.
2014-03-24

  walborg
Håhå jaja ... vi får sluta kasta stenar
2014-03-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP