Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsmeja

Stjärnor faller från skyarna
längtans skepp seglar igen
under brända broars ensliga vatten
tomma fotspår ger avtryck
på smala vägar i känsloland

Tågen lämnar i gryningen
när känslan bygger nya broar
i den blå timmens dimma
ny nattfrost smälter på
perrongens grå betong

Timmarna löper med tankarna
som en eld över slätten
dimmor sveper runt trötta ben
som vandrat i natten

Skrivna dikters blad faller
från parkens ensliga bänk
darrande händer i blå timmen
letar känslor på frusen hud

Broar raseras när dimman lättar
när tågen lämnar perrongen
nya nätter som fryser till is
nya dagar som smälter
till vattenspeglar i gryningen

Dagsmeja i känsloland

©Skymning Blå




Fri vers av Skymning Blå VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-25 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skymning Blå
Skymning Blå VIP