Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sexdubbel limerick! En för varje år sedan almanackan startades


29/3: Limerick till Jonas och Jens

Ett tvillingpar, Jonas och Jens
kom faktiskt rätt bra överens
tills de ville vinna precis samma kvinna.
Då uppstod en viss turbulens...

I regnskogarnas Amazonas
sa Jens till sin tvillingbror Jonas:
 "Kan en dam vara värd 
denna riskfyllda färd?
Jag röstar för att vi försonas!"

Tillbaka i helsvenska Kinna
fortsatte dock elden att brinna
så flicksnärtan, Minna,
fann bäst att försvinna:
"Jag är faktiskt ingen mans kvinna!

På hemmet nu Jonas och Jens
slår vakt om sin sista potens,
en ståndaktighet
som dock ingenting vet om
syftet med sin existens.

"Nog var det väl festliga grejer"
sa Jens "när vi jagade tjejer?!"
men Jonas sa surt
att "de e någe lurt
jag får ingen fason på min grej här!"

Potensen hos Jonas och Jens
som förr hade viss evidens
är nu helt försvunnen
och torrlagd är brunnen
som förr gav essens och frekvens.

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-30 17:30

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En hyggligt fin variant
roar såväl gubbe som tant
man får visst tålamod ha
en sådan svada är nog bra
för var intellektuell som fjant
2014-03-31

  walborg
Hur elegant och roligt som helst om detta brödrapar som följts åt genom livet
2014-03-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP