Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snabba funderingar (och möjligen ogenomtänkta), med tanke på det tragiska i Helsingborg som drabbat fotbollen idag.


Hej Beatrice Ask!

Hej Beatrice Ask!

Med anledning av det tragiska dödsfallet uttalar du dig i Aftonbladet, med orden "Problemet ligger i supporterkulturen".

Jag hejar på Djurgården och kallar mig supporter. Det tror jag att din kollega, Fredrik, också gör. Varken jag eller Fredrik går iväg och slåss, varken före eller efter matchen. (Ok, jag kan inte svara för vad Fredrik gör, men jag har svårt att tro att han gör något annat än åker hem). Det gör inte heller de barnfamiljer, som vågar sig dit någon gång ibland. Och de kallar sig också supportrar.

Problemet ligger snarare i "unga män som inte har något annat att göra kulturen". Som i brist på detta annat, tar på sig en halsduk och pucklar på folk så mycket de orkar. Det är den kulturen som man måste ta tag i.

Ordentligt.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Thun (tid. lapema)
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-30 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Thun (tid. lapema)
Lars Thun (tid. lapema)