Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cigaretter, tärningar och whiskey

Sitter ensam med mina andetag
natten lider mot vargtimmen
min spegelbild flinar hånfullt
tärningar som glänser i mörkret
på ett glasbord av drömmar
som jag hatar dessa nätters sinnen

...när djävulen har mitt hjärta...
....glömmer jag vem jag var....
....glömmer jag vem jag är....

Vissa tankar vill jag helst glömma
en del stämmer än i sin enkelhet
som att gå i regn längs en landsväg
tankarna far, tangerar sanningen
du väntar på andra sidan natten
cigarettrök i mina andetags närhet

Mina andetag längre ut i mörkret
nätterna går, blir till dagar och år
ser inte spegelbilden i bordets glas
dina andetag som berör mitt hjärta
jag hör inte mitt tysta eko i natten
tärningarna kastas ut, spel om livet

...ser mot stjärnorna bortom tankarna...
.....som eldar för själar om natten....
...djävulen har mitt hjärta, som ett gift...
..............................av.............................
...cigaretter, tärningar och whiskey....


Jag behöver nog vila i din famn
när jag andas, finns i dessa nätter
tärningarna glider genom händerna
alla tankarna på glid, alltid på drift
i tider när djävulen ha mitt hjärta
när hans tärningsspel blir ett gift
väntar du på andra sidan mörkret

...när djävulen har mitt hjärta...
....glömmer jag vem jag var....
....glömmer jag vem jag är....

Ser stjärnorna och alla själars eldar
whiskyn tar mig ur vargtimmarna
i gryningen ser jag åter spegelbilden
i gryningen hör jag åter mitt eko
tärningarna ligger lindade i siden
Djävulen flyr mitt i morgonljuset

Ett liv, alltid på drift, alltid på väg
du kan se en skönhet i mina ögon
i nätter i ett hav av tusen tankar
när djävulen försöker ta mitt hjärta
fångar du mig när jag faller bland
cigaretter, tärningar och whiskey

...ser mot stjärnorna bortom tankarna...
.....som eldar för själar om natten....
...djävulen har mitt hjärta, som ett gift...
..............................av.............................
...cigaretter, tärningar och whiskey....

©Skymning Blå




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Skymning Blå VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-02 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skymning Blå
Skymning Blå VIP